Preloader image
EnergielabelsEnergielabels

Energielabel EP-W

 

EP-W staat voor Energie Prestatie Advies Woningen.

 

Dit wordt afgegeven in de vorm van een energielabel die van A tot G kan lopen. Een A label betekent hierbij dat de woning zeer goede energieprestaties heeft en een G label staat voor zeer slechte energieprestaties.

Een energielabel is verplicht bij het verkopen of verhuren van een woning en is 10 jaar geldig. Een energielabel is ook nodig om volgens het Woningwaarderingsstelsel (WWS) de juiste huurprijs te kunnen berekenen. Wij kunnen deze punten meenemen tijdens het opnemen van uw energielabel.

 

Wanneer moet ik een energielabel EP-W hebben?

 

Vóór verkoop of ingangsdatum verhuurcontract. Dus vóórdat het huurcontract ingaat en vóórdat de transactie passeert bij de notaris.

 

woning energie

woning energie

woning energie

 

Wie kan dit energielabel EP-W opstellen?

 

Het opstellen van een energielabel woningen EP-W dient door een onafhankelijk en gediplomeerde adviseur te gebeuren. Daarnaast dient het bedrijf wat het energielabel EP-W registreert bij de overheid gecertificeerd te zijn. Breuers & Cobelens heeft gediplomeerde adviseurs in eigen dienst en is als bedrijf volledig zelfstandig gecertificeerd deze energielabels bij de overheid te registreren. Hiertoe wordt Breuers & Cobelens ten minste één maal per jaar ge-audit met een steekproef van ten minste 5%. Doordat Breuers & Cobelens alles in eigen beheer kan en geen gebruik hoeft te maken van creatieve paraplu constructies is de snelheid hoger, prijs lager en kwaliteit hoger. Breuers & Cobelens beschouwt het opstellen van deze energielabels als 1 van haar primaire producten.

 

Thank you for contributing to a better world

 

Eenmalig energielabel EP-W?

 

Indien u geen vaste klant van ons bent en slechts eenmalig een energielabel EP-W wenst af te nemen, kunnen wij u hier helaas niet bij ondersteunen (voor vaste klanten maken we uiteraard graag een uitzondering: neem in dat geval gerust contact met ons op). Door de manier waarop de overheid dit systeem heeft opgezet, wordt het ons namelijk vrijwel onmogelijk gemaakt om de service en ontzorging te bieden die we nu juist zo belangrijk vinden.

 

klanttevredenheid
gecertificeerd
duurzaamheid
Covid-19 protocol
up to date
Energielabel woningen EP-W aanvragen?

 

Het energielabel EP-W, zoals de overheid dit aan uw woning heeft toegekend is een voorlopig energielabel, tenzij u ooit eerder een energielabel hebt laten opmaken. U kunt dit voorlopige energielabel zelf omzetten in een definitief energielabel op www.energielabelvoorwoningen.nl.

 

Zodra u op deze overheidswebsite www.energielabelvoorwoningen.nl voor een erkend deskundige kan kiezen, zoek dan op “123”. U vindt dan de adviseurs van Breuers & Cobelens onder de naam 123 energie certificaat. We hanteren hier een andere naam, omdat we erg duidelijk willen maken dat dit een ander product is.

 

contact

Door de wijze waarop de overheid dit systeem heeft opgezet kunnen we niet de service en ontzorging bieden zoals we dat onder de naam Breuers & Cobelens wel graag doen. U vindt praktische tips op www.123energiecertificaat.nl. Indien u verder geen klant bent van Breuers & Cobelens en slechts eenmalig een energielabel EP-W wenst af te nemen, kunnen wij u helaas niet telefonisch of per mail persoonlijk verder ondersteunen. U zal het helaas moeten doen met de informatie welke de overheid u geeft op www.energielabelvoorwoningen.nl en de extra service tips welke wij u geven op www.123energiecertificaat.nl.

 

Vaste klanten willen we uiteraard graag helpen, te woord staan en verdere inhoudelijke uitleg geven. Aarzel niet ons te bellen, we staan u graag vrijblijvend en kosteloos te woord.

 

Op de website www.zoekuwenergielabel.nl kunt u voor alle woningen in Nederland het volgende zien:

  • Het voorlopige energielabel indien er nog geen definitief energielabel is vastgesteld
  • Het definitieve energielabel EP-W indien dit is vastgesteld

 

Bij verkoop of verhuur van een woning is in Nederland een definitief energielabel EP-W, verplicht. De boete op het niet hebben van een energielabel EP-W op de dag van passeren bij de notaris kan oplopen tot net iets boven de € 400,-.

 

 

 

Een greep uit onze klanten: