Preloader image
HorecaHoreca

Energielabel horeca

Energielabel horeca of te wel utiliteit is bedoeld voor alle zakelijk onroerend goed.

 

Het energielabel horeca (utiliteit), is verplicht bij de oplevering, verkoop of verhuur van bedrijfspanden, zoals kantoren, scholen, horeca, sporthallen en ziekenhuizen. Ook kantoren van woningcorporaties, kantoren van zorgverleners of zorglocaties zelf vallen hieronder. Indien deze locaties toegankelijk zijn voor bezoekers of klanten, geldt er bovendien een plicht het energielabel horeca zichtbaar op te hangen. Ook vastgoed wat verhuurd of verkocht wordt door woningcorporaties, verhuurders of zorginstellingen valt onder deze verplichting.

 

Horeca

 

 

 

 

 

Horeca

 

Horeca

 

 

 

 

 

 

 

contact

Wie kan dit energielabel horeca opstellen?

 

Het opstellen van een energielabel utiliteitsgebouwen dient door een onafhankelijk en gediplomeerde adviseur te gebeuren. Daarnaast dient het bedrijf wat het energielabel horeca registreert bij de overheid gecertificeerd te zijn. Breuers & Cobelens heeft gediplomeerde adviseurs in eigen dienst en is als bedrijf volledig zelfstandig gecertificeerd deze energielabels bij de overheid te registreren. Hiertoe wordt Breuers & Cobelens ten minste één maal per jaar ge-audit met een steekproef van ten minste 5%. Doordat Breuers & Cobelens alles in eigen beheer kan en geen gebruik hoeft te maken van creatieve paraplu constructies is de snelheid hoger, prijs lager en kwaliteit hoger. Breuers & Cobelens beschouwt het opstellen van deze energielabels als 1 van haar primaire producten.

 

 

 

Thank you for contributing to a better world

 

Energielabel horeca voor u?

 

Heeft u een horeca gelegenheid of meerdere bedrijfspanden en gaat u deze verkopen of verhuren? Dan is het energielabel verplicht en moet deze overlegd worden voor de verkoop of verhuur ingaat. Breuers & Cobelens neemt u alle zorgen uit handen en levert uw label tijdig bij u op.

 

Een greep uit onze klanten:

 

Kosten

Het energielabel horeca varieert grofweg tussen de 500 en enkele duizenden euro’s. Dit is met name afhankelijk van de oppervlakte, de complexiteit van de geometrie van het gebouw, de installaties en de beschikbaarheid van betrouwbare bouwkundige en installatietechnische tekeningen en beschrijvingen. U kunt bij ons een offerte opvragen om te zien wat de exacte kosten voor uw label zijn.

 

klanttevredenheid icoon
gecertificeerd
Duurzaamheid
Covid-19 protocol

contact

Hoe gaat het proces in zijn werk?

 

 1. U neemt contact op met Breuers & Cobelens.
 2. Wij zullen u vragen de stukken die u eenvoudig beschikbaar heeft aan ons te doen toekomen:
  • Bouwkundige tekeningen en beschrijvingen
  • Installatie tekeningen en beschrijvingen
  • Plattegronden
  • Verkoop of verhuurbrochures
 3. Op basis van deze stukken stellen wij zo snel mogelijk een offerte voor u op
 4. U verleent opdracht. Wij spreken het moment van opname ter plaatse af. We zullen u maximaal ontzorgen.
 5. Wij bereiden ons zo goed mogelijk voor.
 6. Op het afgesproken moment voeren we de energielabel horeca opname ter plaatse uit. Toegang tot het volledige pand en alle installaties is noodzakelijk. Deze opname duurt gemiddeld enkele uren.
 7. Na de opname werken we het energielabel horeca uit. Breuers & Cobelens werkt met gerenommeerde software van VABI. De opname, uitwerking en invoer wordt gecontroleerd en vervolgens officieel afgemeld en geregistreerd bij de overheid. We sturen u het energielabel horeca direct toe.

De totale doorlooptijd is in de praktijk enkele weken vanaf het eerste contact tot en met het opgeleverde energielabel horeca. In een spoedsituatie kan dit in enkele dagen. Hiervoor is wel een spoedtoeslag van toepassing.

 

Meer informatie

 

Neem voor meer informatie contact op met Breuers & Cobelens. Daarnaast kunt u op de website van de overheid (RVO) meer lezen.